Nora FK

Referat: Glanshammar IF - Nora FK

Seriematch mot Nora FK.

GIF som i sin senaste seriematch, snöpligt förlorade mot Järnboås, hade satt sig i en sits där det egentligen bara är idel segrar som gäller nu för att vara med i racet om direkt avancemang till division 6.

Matchen drog igång och GIF spelade lite krampaktigt första 10 minuterna, där Nora spelade med hög press. Det slogs bort mycket bollar och blev inget ordnat spel.
Men sedan tog man tag i det och började skapa chanser och drev upp tempot.
Tillslut fick man utdelning när Emil Ljung slår en underbart inlägg till Baboucarr Jah Dibba, som går upp och nickar in 1-0.
Bara minuter senare kommer ett nytt inspel, denna gång från andra kanten och Dennis Edlund. Hårt och lågt vilket gör att målvakten släpper ut en retur som Julius Jadling är först på och sätter säkert i nät. 2-0.
GIF fortsätter att äga matchen med fina anfall och kombinationer. Sedan händer tyvärr ett misstag när målvakt Jesper Ricklund ska slå en boll mot kanten, så halkar han i det blöta gräset (det var han inte ensam om), vilket gör att en Nora-spelare får tag i bollenoch kan lägga in 2-1 i öppet mål.
Resultatet stod sig till halvtid.

I halvtid pratar GIF om att hålla uppe tempot i alla situationer, att driva på varandra.

Andra halvlek drar igång och GIF tar över det mesta. Chanser skapas men bollen vill inte in, tillslut ser det ut som att Julius Jadling slår in 3-1, då bollen tar i målhjulet innanför stolpen, men det går så snabbt och domaren kan ju såklart inte döma mål om han inte är säker.
Men GIF tappar inte mod utan fortsätter att trumma på.
När Emil Ljung slår ett inlägg i mitten av andra halvlek, (eller var det ett skott?), så seglar bollen in i mål och det förlösande och rättvisa 3-1 målet kom.
Nora sticker sedan upp i en kontring, en löpduell som det blir en viss kontakt med en försvarare i straffområdet och domaren dömer straff. Straffen sitter säkert och det är 3-2.
Men GIF är för starka för dagen. Efter en kavalkad av målchanser så sätter tillslut Filip Folkesson bollen vackert i mål.
Strax därefter kommer nya inlägg och mittback Mikael Utterström har följt med upp i anfall. Han tar ner bollen, lägger upp den på rätt fot och slår upp bollen i krysset. 5-2 och matchen är avgjord.

Fanns bud på fler GIF-mål, men matchen slutar 5-2.

En för det mesta väl genomförd match och vi blickar framåt mot nästa omgång då vi åker till Nyckelby, fredagen 31/8, med matchstart 18.30.